Thema Brr wat is het koud!

Brrr wat is het koud!

 

Na de kerstvakantie startten we met ons Early Years thema Brrr wat is het koud! In de centrale thema plaats bouwden we samen met de kleutergroepen een schaatsbaan, compleet met kassa, koek-en-zopie kraam en verhuur van schaatskleding. Uit de huisplaats vertrokken kinderen voor een bezoek aan de schaatsbaan. Iedere dag bekeken we in de kring de buitentemperatuur op de thermometer. Was het beneden het vriespunt en vroor het of was de temperatuur juist boven het vriespunt? We leerden hoe je jezelf warm kunt houden en hoe dat bij de vogels zit die ‘s winters in Nederlands blijven. Ook leerden we hoe je de verschillende vogels in Nederland kunt herkennen aan hun kleuren, snavel, nest en geluid. Een vrijwilliger van Vogelbescherming Nederland vertelde ons hier enthousiast over.

Echt koud is het natuurlijk op de Noordpool en de Zuidpool. Op de wereldbol zagen we waar je de polen kunt vinden. Welke dieren wonen er? Ook hebben we pinguins geknutseld en een schudpotje met een wintertafereel gemaakt, ijskristallen getekend etc. In de bouwhoek maakten we van kapla iglo´s. In de ontdekhoek onderzochten we wanneer ijs smelt en onderzochten we op welk materiaal je het best kunt glijden.
De bouw van onze eigen iglo in de centrale thema plaats bleek een uitdagende klus. Inmiddels kun je er ijsberen tegenkomen!

 
Cookie instellingen