ICT vaardigheden

Groep 1/2c

Welkom in groep 1-2C!

Fijn dat u een kijkje komt nemen in onze groep.

 

Juf Nicole (maandag t/m donderdag), juf Inez (vrijdag groep 1a,1b,1c samen) en juf Annemien (vrijdag groep 2a,2b,2c samen) werken met veel plezier bij de kleuters.

We werken aan de hand van thema’s en gebruiken de methode kleuterplein. Zo weten we dan ook dat alle doelen behaald worden. Van woordenschat, beweging, rekenen, taal tot aan muziek; Raai de kraai, onze handpop, helpt ons hier graag bij! 

 

We gaan er met elkaar een zonnig schooljaar van maken!

BERICHTEN

30 okt 2018 - Robots!
Preview foto Gisteren was de aftrap van ons thema 'Robots'.
Naast een bezoekje van 'Robbie robot' in de klas, konden we ook dansen met twee grote échte robots in de Ridderzaal. 
In de komende weken gaan de kinderen vanalles leren, maken en doen. De letter 'r' staat tijdens dit thema centraal.
We hebben zin om aan de slag te gaan!

07 sep 2018 - Thema 'Thuis'
Preview foto Afgelopen week hebben de kinderen kennis gemaakt met Raai de kraai. Door het startverhaal van het thema Thuis zijn we erachter gekomen dat Raai zijn nest is kwijtgeraakt! We hebben met elkaar een mooi nest gemaakt, zodat Raai bij ons in de klas kan wonen. Hij voelde zich er nog niet zo thuis, want al zijn glimmende schatten lagen nog in zijn andere nest! Daarom hebben de kinderen allemaal prachtige schatten voor Raai gemaakt. Daar is Raai erg blij mee!

Naast knutselen hebben we ook gepraat over school en thuis; wat is hetzelfde en wat is er anders? Wat is jouw fijnste plekje thuis en wat doe je het liefst als je thuis bent? Ook zijn we bezig geweest met het ritme van een dag en de letter 'i' van 'ik' staat dit thema centraal.