ICT vaardigheden

Groep 1/2c

Welkom in groep 1-2C!

Fijn dat u een kijkje komt nemen in onze groep.

 

Juf Nicole (maandag t/m donderdag), juf Inez (vrijdag groep 1a,1b,1c samen) en juf Constance (vrijdag groep 2a,2b,2c samen) werken met veel plezier bij de kleuters.

We werken aan de hand van thema’s en gebruiken de methode kleuterplein. Zo weten we dan ook dat alle doelen behaald worden. Van woordenschat, beweging, rekenen, taal tot aan muziek; Raai de kraai, onze handpop, helpt ons hier graag bij! 

 

We gaan er met elkaar een zonnig schooljaar van maken!

BERICHTEN

18 jun 2019 - Thema Familie
Preview foto Gisteren zijn we alweer begonnen aan het laatste thema van dit schooljaar; Familie.
Raai de Kraai kwam tijdens een rondje vliegen door de natuur zijn broer Kras de Kraai tegen. Ze hadden elkaar al lang niet meer gezien, maar ze herkenden elkaar nog wel. Raai vroeg een foto van Kras, zodat hij aan de kinderen kan laten zien wie zijn familie is. Ook is hij erg benieuwd of de kinderen familieleden hebben.
De komende weken hopen we antwoord te krijgen op de vragen: Waaruit bestaat een familie eigenlijk? Wat doen families
allemaal met elkaar? Wat maakt nou eigenlijk dat je familie bent en dat ook echt zo voelt?

21 mei 2019 - Ridders en kastelen
Preview foto De komende drie weken gaan we werken over het thema “Ridders en kastelen”
Wat dragen ridders en wat doen zij zoal? Hoe ziet een kasteel eruit? Wie wonen er in het kasteel? En wat gebeurt er in en om het kasteel? Op deze en nog vele andere vragen hopen wij in de komende weken een antwoord te krijgen. 
Maandag stond er op het schoolplein een heus luchtkasteel! Dit was de start van ons thema! In het kasteel lagen allemaal spullen die bij het thema passen. één voor één werden de spullen door iemand uit het kasteel gepakt. Dat was heel leuk, maar ook spannend want er zat ook een draak in het kasteel! Gelukkig was er een dappere ridder die de draak heeft verslagen en vol trots de staart aan de rest liet zien! 
Iedereen is enthousiast, dus dat gaan drie leuke weken worden!
We sluiten het thema af met een verkleedfeest; iedereen mag dan verkleed als ridder, prinses of draak naar school komen! 

19 mrt 2019 - Alles groeit!
Preview foto We zijn alweer een week bezig met het thema 'Alles groeit'! Wij groeien, dieren groeien, maar ook bomen en bloemen groeien! Een duidelijk teken dat de lente weer van start gaat als we de bomen weer in bloei zien staan en de krokusjes weer uit de grond komen. 
De juf had een heel speciale bak meegenomen; een kweekbak. We mochten allemaal wat aarde en zaadjes in de bak doen, water geven en de bak daarna op een lichte en warme plek zetten. We kijken iedere dag of de plantjes al een beetje willen groeien, en jawel hoor.... de stengels vliegen bijna de kweekbak uit! 
We hebben ook al veel bloemen geknutseld en in de zandtafel zit geen zand, maar tuinaarde! We mogen hierin ons eigen tuintje maken. Ook zingen we liedjes over 'bolletjes' in de grond en tijdens Engels leren we over de verschillende kleuren van de flowers.
De letter waar we over werken is de G van gras en groeien.

18 feb 2019 - Thema gezondheid
Preview foto Afgelopen week zijn wij weer gestart met een nieuw thema; Gezondheid! Raai de kraai was uit zijn nest gevallen en hij had erg veel pijn aan zijn vleugels en snavel. Reden genoeg om een doktershoek in de klas te beginnen en alle 'zieke' knuffels en 'patiënten' weer beter te maken! Ook houden wij ons bezig met de vraag: 'Wat moeten we doen om ons lijf gezond te houden?'  Om dat goed te kunnen onthouden hebben we in tweetallen posters gemaakt met daarop allerlei dingen geknipt,geplakt en getekend die goed voor ons zijn. Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een kijkje in onze klas nemen!
 

30 okt 2018 - Robots!
Preview foto Gisteren was de aftrap van ons thema 'Robots'.
Naast een bezoekje van 'Robbie robot' in de klas, konden we ook dansen met twee grote échte robots in de Ridderzaal. 
In de komende weken gaan de kinderen vanalles leren, maken en doen. De letter 'r' staat tijdens dit thema centraal.
We hebben zin om aan de slag te gaan!

07 sep 2018 - Thema 'Thuis'
Preview foto Afgelopen week hebben de kinderen kennis gemaakt met Raai de kraai. Door het startverhaal van het thema Thuis zijn we erachter gekomen dat Raai zijn nest is kwijtgeraakt! We hebben met elkaar een mooi nest gemaakt, zodat Raai bij ons in de klas kan wonen. Hij voelde zich er nog niet zo thuis, want al zijn glimmende schatten lagen nog in zijn andere nest! Daarom hebben de kinderen allemaal prachtige schatten voor Raai gemaakt. Daar is Raai erg blij mee!

Naast knutselen hebben we ook gepraat over school en thuis; wat is hetzelfde en wat is er anders? Wat is jouw fijnste plekje thuis en wat doe je het liefst als je thuis bent? Ook zijn we bezig geweest met het ritme van een dag en de letter 'i' van 'ik' staat dit thema centraal.