Avondvierdaagse.

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

 

Graag willen wij ons even aan u voorstellen; wij zijn juf Merel (maandag-dinsdag) en juf Monique (woensdag t/m vrijdag) de juffen van groep 3.

 

Groep 3 is een belangrijk jaar, we leren lezen, schrijven, rekenen, spelling en woordenschat en we gaan ook veel leren over de wereld om ons heen in de lessen van IPC.

 

Aan het begin van het jaar leren we letters en woorden lezen met als start *i k*, die letters leren we dan gelijk ook schrijven met de schrijfletters en om de dag komt er een nieuwe letter bij.

 

Met die letters leren we ook weer nieuwe woorden lezen en schrijven en we gaan oefenen met het lezen van boekjes uit de methode Veilig Leren Lezen.

 

Met rekenen gaan we beginnen met de getallenlijn, leren we tellen en sommen maken, maar we leren ook de cijfers goed te schrijven.

 

Met IPC gaan we werken aan opdrachten op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek, muziek, tekenen en internationaal.

 

Natuurlijk gaan we ook op schoolreis en vieren we kinderboekenweek, sinterklaas, kerst en pasen en mogen we meedoen aan sporttoernooien.

 

Kortom een heel druk, maar leuk en interessant jaar waarin we veel gaan leren.