Avondvierdaagse.

Groep 4

Welkom op de pagina van groep 4!


Dit jaar gaan wij, juf Christine en juf Merel samen met de kinderen en ouders van groep 4 er een mooi jaar van maken. Op maandag en dinsdag staat juf Christine voor de groep en op woensdag t/m vrijdag juf Merel. 

 

Dit jaar besteden we aandacht aan de voor groep 4 nieuwe stof zoals spelling, verkeer, estafette en de tafels bij rekenen. Ook IPC blijft dit jaar weer een grote rol spelen. We gaan op uitdagende wijze verschillende onderwerpen behandelen, zoals: 

- Speelgoed

- Gebouwen

- Van top tot teen

- Vakantie!

 

Als u denkt dat we alleen maar hard werken en ons richten op het presteren heeft u het mis! Wij vinden gezelligheid, respectvol met elkaar omgaan en plezier maken met elkaar enorm belangrijk en zullen dan ook ons uiterste best doen om er een mooi, gezellig en leerzaam jaar van te maken!

BERICHTEN

13 jul 2018 - Laatste schooldag
De laatste weken voor de zomervakantie zijn voorbij gevlogen. Wat hebben we nog hard gewerkt en wat hebben we het leuk gehad. Afgelopen jaar hebben we met elkaar hoogtepunten meegemaakt maar helaas horen bij hoogte punten ook wat minder mooie momenten. Soms waren er wat ruzietjes of ging iets niet helemaal zoals gepland. Gelukkig kwam het altijd weer goed en hebben we vooral veel hoogtepunten met elkaar beleefd.

We willen iedereen bedanken die voor dit super jaar gezorgd heeft. 

 

Wij hebben ervan genoten en wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!


22 jun 2018 - Pyjama- knuffeldag
Preview foto Op vrijdag 22 juni was er geen gym doordat juf Elvira een bruiloft had. Dit is normaliter natuurlijk erg jammer, maar dat viel deze keer wel mee. Alle kinderen (en juf) mochten namelijk in hun pyjama naar school komen en een knuffel mee nemen.

Dit zorgde natuurlijk voor hilariteit en een boel gezelligheid. Maar als jullie denken dat er deze dag niet gewerkt is, hebben jullie het goed mis.

Aan het begin van de ochtend hebben we keihard gewerkt. Het einde van de ochtend was het tijd om lekker te bewegen, omdat dat wel belangrijk is. Samen met groep 3 hebben we lekker gedanst en bewogen op muziek. Als afsluiter hebben we nog een stukje film gekeken. De juf had gezorgd voor een echt ontbijtje voor bij de film met een stukje ontbijtkoek en jus de orange.

 

Het was een topdag !


01 jun 2018 - Juffendag
Preview foto De laatste schoolweken van het schooljaar 2017-2018 zijn aangebroken. Deze weken zijn wij gestart met het laatste IPC thema: Vakantie! Hierbij leren wij allemaal dingen over vakantie, verschillende talen en hoe mensen vroeger op vakantie gingen.

 

Naast het werken aan IPC zijn we ook de laatste hoofdstukken van taal en rekenen aan het maken en worden de CITO toetsen weer afgenomen. Een spannende tijd waarin er hard gewerkt wordt.


Echter werken we niet alleen maar heel hard, we hebben ook genoeg tijd voor leuke dingen. Zo hebben wij op vrijdag 25 mei een hele leuke juffendag gehad. Het thema van deze dag was: Gek met je haar. Wat een werk had iedereen hier van gemaakt. Het haar zat prachtig en zelfs de juffen deden hier aan mee. Daarna zijn we met elkaar naar het seminarie terrein gegaan om hier met elkaar spelletjes te spelen en lekker te picknicken. Als afsluiting van deze leuk dag hebben we een stukje van de film Mees Kees op kamp gekeken.

 

Al met al is het nog een drukke tijd voordat de zomervakantie echt begint. Wij hebben er zin in met elkaar en hopen het jaar fijn met elkaar af te sluiten.


11 apr 2018 - De Drakentemmer
Preview foto Dinsdag 10 april zijn de groepen 3 en 4 naar een voorstelling geweest. Deze voorstelling heette de drakentemmer.

 

De voorstelling ging over een eiland vol met krijt. Er was een tovenaar met een magisch ei, als hij deze tegen de zon in hield, kwamen er allemaal mooie kleuren op het eiland. Maar op dat eiland was ook een vulkaan en in deze vulkaan woont een draak. De inwoners van het eiland dachten dat de vulkaan dood was en niet meer uit kon barsten. Maar dit gebeurde toch wel. Alles op het hele eiland werd zwart en wit. Toen Joris werd geboren, kreeg hij net als iedereen een geboortekrijtje. Hij werd aangewezen als redder van het eiland. Samen met zijn krijtje ging hij allerlei uitdagingen aan. Zo werd hij vrienden met de draak en bracht hij weer kleur terug op het eiland.

 

Het was een leuke, leerzame en ook grappige voorstelling. Na afloop kregen we allemaal een geboorte krijtje mee.


29 mrt 2018 - Paasviering
Preview foto Vandaag hebben we Pasen gevierd op school. Met verschillende klassen hebben we met elkaar naar een paasviering geluisterd en hebben we verschillende liederen gezongen. Een aantal kinderen uit onze klas waren ook onderdeel van deze viering.

 

Na de viering in de ridderzaal hebben we in de klas met elkaar croissantjes gebakken. Dit in het teken van Pasen en het gezellig samen zijn. Na het bakken van de croissantjes was het tijd voor het uitdelen van de paasdozen. Wat hebben alle kinderen er een werk van gemaakt! Iedereen had een heerlijke lunch en waren erg verrast.

 

In de middag hebben we met elkaar gespeeld en de dag fijn afgesloten.

 

Groep 4 wenst u allen hele fijne paasdagen!


16 mrt 2018 - Gebouwen
Preview foto Vanaf 5 maart zijn wij gestart met een nieuw IPC thema: Gebouwen! We gaan aan de slag met kunstzinnige vorming, geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, techniek, natuur en ook zullen we tijdens de gymles aandacht besteden aan dit thema. 

 

Dit is een thema waarin we weer veel nieuwe dingen gaan leren zoals: 
- Hoe we gebouwen kunnen tekenen
- Hoe gebouwen in het verleden werden gebruikt en gemaakt
- Hoe huizen in andere landen eruit zien
- Hoe we ons eigen droomhuis kunnen ontwerpen, tekenen en beschrijven. 
 
We zijn maandag gestart met het maken van een kaartenhuis. Dit was best lastig maar gelukkig hoefden we dit niet alleen te doen en hadden we elkaar om verder te komen. 
Op dinsdag hebben we door Driebergen gelopen. Tijdens het lopen hebben wij op alle verschillende gebouwen gelet! We hebben allerlei verschillende gevels gezien en hebben ook kunnen benoemen waaraan we konden zien wat de verschillen waren tussen de verschillende huizen en gebouwen. 
 
Afgelopen week hebben we onze eigen kamer ontworpen en deze nagemaakt op schaal in een schoenen doos. Ook hebben we verschillende gevels gemaakt van klei.
 
Kom vooral een kijkje nemen in de klas na schooltijd, om naar onze flat te komen kijken! 
 

06 feb 2018 - Onze wereld
Met het start punt gingen we met de hele school naar de raket kijken op het grote plein.

En toen gingen we met een envelop met foto’s erin van de school het plaatje opzoeken.

Daarna was kennisoogst

We hadden drie bladeren. met waar ik woon. in en buiten de school. wat willen we nog meer weten?

Met uitleg van het thema

Toen ging de juf uitleggen wat we gingen wat we gingen doen met het thema. bij kunstzinnige vorming gingen we buiten kunst maken.

We gingen met groep 3 en 4 naar het bos. we hadden een bladje. en een boterhamzakje en een bruin potlood. en we moesten het bladje op de boom legen. en met ons bruine potlood er over heen krassen. want dan kunnen we het patroon zien van het schors. een paar dagen later moesten we

De boom tekenen die we in het bos hadden gezien. En we moesten een boom maken van papier of kreppapier of van tisseus.

En daarna moesten we huisjes maken van zwart papier of met stift. En dat heet een sky layn.

En toen moesten we een sky layn scheelderen en er ook een verhaaltje bij schrijven.

En toen was natuuronderwijs en gingen we achter de school in de bosjes een boom uit kiezen en hem onderzoeken en beestje’s zoeken die op een blad stonden.

Bij muziek heeft juf Sharon de IPC muzieklessen gegeven. Dat was heel leuk. We moesten een blad invullen van juf Sharon en moesten we van dat blad muziek maken.

En toen was aardrijkskunde .

En toen moesten we allenmaal dingen van de schoolomgeving op een blad schrijven.

We hebben onderzoek gedaan naar de habitats van dieren. Daar hebben we in 2-tallen een boekje van gemaakt. Daarna hebben we aan elkaar verteld wat de habitats van elk dier was en daarna zijn we er een tekening over gaan maken.

Word vervolgd

Thomas, Kiki en Noa


11 jan 2018 - Start van 2018
Preview foto In de eerste week na de kerstvakantie heeft groep 4 geproost op het nieuwe jaar. We hebben champagne gedronken en leuke feesthoedjes  gedragen. Daarbij hebben wij wensen opgeschrven voor het aankomende jaar: Wat willen wij veranderen, waar willen wij heen en zo nog meer.

 

Ook hebben we een vakantiebingo gedaan. De kinderen gingen op zoek naar andere kinderen die bijvoorbeeld gelogeerd hebben, geschaatst hebben of een oliebol hebben gegeten in de vakantie.

 

De kop van het nieuwe jaar is er af! We hebben veel zin in de aankomende maanden in groep 4.


21 dec 2017 - December
Preview foto Afgelopen periode hebben we veel gezellige momenten gehad bij ons in groep 4. Zo is op dinsdag 5 december de Sint met twee pieten bij ons in de klas geweest. We hebben als groep een mooi toneelstuk voor hem opgevoerd. Wat was hij trots op ons en wat ging het goed!

Daarna hebben we hard gewerkt met elkaar om de klas mooi te maken voor het kerstdiner. We hebben mooie kerstbomen gemaakt, kerststerren en hebben lekker gekleurd. Woensdagavond 20 december was het dan zover, het kerstdiner. Iedereen had zijn of haar mooiste kleren uit de kast getrokken om lekker met elkaar te eten. Er was genoeg lekkers voor iedereen en we hebben allemaal heerlijk gesmikkeld van de hapjes. Het was een fijne en gezellige avond.We werden geserveerd door drie obders, vaders van kinderen uit onze klas.

 

Op donderdag 21 december mochten de kinderen in hun gekke kerstoutfit op school komen, een mooie aflsuiting van het eerste halfjaar in groep 4.

 

Groep 4 wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2018!


02 nov 2017 - IPC "van Top tot teen"
Preview foto Aan alle ouders van groep 4,

 

Vorige week zijn we begonnen met het IPC thema "van Top tot Teen".

We hebben de eerste weken aan de vakken aardrijkskunde en natuuronderwijs gewerkt.

De kinderen hebben al veel geleerd over het klimaat in andere landen,welke kleding er gedragen wordt en van welke stoffen kleding gemaakt wordt.

 

Graag nodigen we u hierbij uit op vrijdag 17 november om 11.45 uur een kijkje te komen nemen in onze klas. De kinderen kunnen u dan nog veel meer vertellen en laten zien wat zij gemaakt en geleerd hebben.