Avondvierdaagse.

Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7!


Hallo, wij zijn juf Amerentia en juf Annemarie!

 

Dit jaar geven wij les in groep 7. Een jaar waarin veel moet gebeuren. Naast de vakken rekenen, taal en spelling, topo, gym, etc. staan er ook speciale groep 7-activiteiten op het programma. Bijvoorbeeld het verkeersexamen, een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam en we mogen een bloemstuk bij het monument leggen tijdens de dodenherdenking op 4 mei.

 

Met IPC gaan we dit jaar leren over:

* De geschiedenis van Nederland

* Onze plaats in de ruimte en het zonnestelsel

* De Tweede Wereldoorlog en hoe jouw rol in bepaalde situaties kan zijn

* Door middel van onder andere kunst, muziek en dans geef je jouw indruk en kijk op de wereld

* En we eindigen het jaar met een unit over de vakantie, waarin we naast alle fijne aspecten van toerisme ook zullen inzoomen op de impact die onze vakantiereis heeft op de aarde.

 

Kortom, een druk en leerzaam jaar. Vol interessante lessen, waarin we met elkaar op onderzoek gaan om onszelf, elkaar en de wereld te ontdekken.

BERICHTEN

17 apr 2018 - IPC - Wat als het jou overkomt
Preview foto Wat zou je doen als je je niet meer veilig zou voelen?
In deze unit gaan we onderzoeken hoe dat was in de tijd van Anne Frank en daarna.
Ben je nu ook soms onzeker of je zelf veilig bent? Help je wel eens een ander als die zich niet veilig voelt?

 


10 apr 2018 - Buitenlesdag
Preview foto Op dinsdag 10 april hebben we genoten van het heerlijke weer tijdens de Buitenlesdag.

Voor ons een les Engels.


05 mrt 2018 - IPC Gevoelens
Preview foto

Deze IPC unit gaat over Gevoelens en Emoties.

 

Onze gevoelens zijn ingewikkeld en veranderen continu. Soms hebben we het gevoel dat we ‘op de top van de wereld’ staan, maar op andere momenten voelen we ons verdrietig zonder echt te begrijpen waarom. De manier waarop we ons voelen beïnvloedt ons gedrag en het gedrag van de mensen om ons heen. We gaan leren waarom we verschillende gevoelens hebben en of dieren ook gevoelens hebben.

 

Deze unit heeft een link met de unit ‘Opgroeien’ die gelijktijdig in groep 8 plaatsvindt.


16 feb 2018 - Voorrondes
Tijdens de voorrondes in onze klas konden we genieten van 4 acts die gestreden hebben om een plekje in de felbegeerde Zonheuvel's got talent-show.

Het was nog best lastig om te kiezen, maar uiteindelijk is er een act voor de show gekozen en ook een pauzenummer.

Wij denken dat dit een mooie bijdrage is aan de jaarlijkse show waar iedereen naar uitkijkt.


25 jan 2018 - Missie naar Mars
Preview foto Een aantal leerlingen beschrijven de unit van IPC "Missie naar Mars".

 

Wij hebben in groep 7 het IPC project over de ruimte. We hebben uitgerekend hoe groot de afstand is tussen alle planeten en de zon. Zo zie je dat niet alle planeten kaarten kloppen als de afstand hetzelfde is.

Dat was lastig maar ook heel erg leuk bij de meeste kinderen is het gelukt.

We hebben ook een mindmap gemaakt over missie naar mars en alle woorden die je daarbij kan verzinnen. Ik vind het heel erg leuk om mindmappen te maken over zulke leuke onderwerpen. We moesten leren om op de juiste manier informatie te zoeken over dit onderwerp. Door te zoeken op google, internet of je zoekt informatie in boeken.

Door: Holly

 

Uitleg van het thema:

Hier ging de juf een presentatie over houden zodat we er meer over leerden.

Natuur:

We kwamen er hier achter dat de meeste planeten kaarten niet kloppen dus moesten we er zelf een maken die wel klopt.

Door: Juul en Evi


07 nov 2017 - Nederland waterland 'natte voeten'
Preview foto Stel...vanwege een overstroming worden we gevacueerd. Je hebt 15 minuten om spullen in te pakken. Wat stop je in je tas?

 

Met deze vraag werden de kinderen naar huis gestuurd. Een paar dagen later kwamen ze terug, met een tas of koffer met waardevolle herinneringen, nuttige gebruiksvoorwerpen, water en een klein beetje voedsel.

 

De komende weken werken we aan een thema waarbij we inzoomen op de ligging van Nederland ten opzichte van het (zee)water. We leren over inpoldering en het droogleggen van polders, over de Februariramp van 1953 en de maatregelen die daarna getroffen zijn, over BN'ers uit de geschiedenis op het gebied van watermanagement waaronder Jan Adriaenszoon Leeghwater en Cornelis Lely. Uiteraard kijken we ook naar onze rol in de wereld. Waar wordt de Nederlandse kennis ingezet om op andere delen van de wereld de strijd met het water aan te gaan?

 

Alle ouders zijn uitgenodigd op vrijdag 17 november van 08.30-09.00u. De kinderen vertellen dan graag alles wat ze geleerd hebben bij dit thema!