Avondvierdaagse.

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8!

 

Een spannend jaar; groep 8.

 

Het laatste jaar van de basisschool geeft een apart gevoel. Maar toch hoort het hele jaar bij de basisschool en wordt er tot in de laatste week nog gewerkt.

 

Buiten het ‘gewone lesprogramma’ met taal, rekenen, spelling, Engels en IPC zijn er in groep 8 ook een paar specifieke zaken zoals schoolkamp, het adviesproces voor de middelbare school, de centrale eindtoets en de afscheidsavond met de musical. Samen proberen wij er iedere schooldag een feestje van te maken, waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn.

 

Kortom groep 8 is een heerlijke groep om les aan te geven. Wij hebben er zin in om er een onvergetelijk jaar van te maken! Bent u nieuwsgierig geworden naar onze groep? Loop gerust eens binnen. De deur staat altijd voor u open!

 

Juf Amerentia en meester Tom

BERICHTEN

17 okt 2018 - Generation Discover Festival
Preview foto Met de verdiepingsgroep hebben we meegedaan aan een wedstrijd, de Bright Ideas Challenge van Shell. Het is een wedstrijd waarbij kinderen uit groep 7 en 8 uit het hele land, een idee mochten bedenken. Er waren 3 categorieën: energie, voedsel en water. Je kon een idee bedenken in één van deze categorieën om de wereld te verbeteren. Als je door zou gaan ging je met de hele klas naar de finale op het Generation Discover Festival in Den Haag.

 

Ons idee was een app tegen voedselverspilling. Je kunt in de app voor een klein bedrag eten overnemen van iemand anders, waardoor er dus geen overgebleven eten weggegooid wordt. Ons groepje heette Smart FEF en het idee heette Collect Food. We kregen te horen dat we regiowinnaar in de categorie voedsel waren geworden! Dus konden we met de hele klas naar het Generation Discover Festival. Er deden duizend scholen mee en daar werden er vijftien van gekozen, daar zaten wij bij.

 

Op woensdag 17 oktober was het zo ver, we gingen naar het Generations Discover Festival met de hele klas. Om kwart over negen werden we opgehaald door een best kleine bus, we pasten er net in met de klas. We moesten zelf onze lunchpakketjes meenemen en van meester Tom mochten we ook een paar snoepjes voor in de bus.

 

Toen we in de bus zaten vertrokken we heel snel. Na ruim een uur reden we langs het Malieveld. We dachten allemaal dat we er waren, maar we gingen nog in de stad rijden. We reden namelijk langs het binnenhof in Den Haag. Nadat we dat stukje hadden gereden, waren we bij het Malieveld. Voordat we echt in het park mochten werden we in een soort buis gezet. In die buis werd er afgeteld 10,9,8,7,6 enz. Nadat  er werd afgeteld, mochten we eindelijk naar binnen.

 

Toen we binnen waren, zijn we naar het theater gelopen voor de prijsuitreiking. We werden goed in ontvangst genomen want we kregen een drankje en een muffin. Nadat we dat op hadden, kwam Buddy Vedder (BN’er) op het podium. Er werden nog allemaal proefjes gedaan door een of andere Big Bang Bart. Maar daarna was eindelijk de prijsuitreiking. Het was heel spannend. Ze zeiden: De……… Gekke 5.

 

Dat was heel jammer dat we niet gewonnen hadden en we baalden allemaal. De organisatie had gezegd dat we onze eigen lunch moesten meenemen, maar ze hadden daar ook lunchpakketjes voor iedereen (milieuvervuilend). We gingen na de prijsuitreiking in groepjes van 3, 4 of 5 in het park rondlopen. Het was er heel leuk je kon in een reuzenrad je kon allemaal leuke dingen maken enz. Na een zware dag op de rug gingen we weer terug met de bus. De meeste waren best wel moe en sommige kinderen moesten ook nog een hockeywedstrijd spelen. We waren rond half vijf terug. Het was dus een geslaagd uitje!!!

Finn Smithuis en Evi van Zeijl


13 sep 2018 - Muziekles
In groep 8 doen we elke week muziekles. Deze keer mochten Jikke, Ise, Kathelijne, Fiene en ik (Evi) hem geven! Het was een klapspelletje op de tafels.

 

Maar hoe gaat dat? ‘We deden het stapje voor stapje,’ begon Jikke, ‘we herhaalden de stappen vijf keer.’ ’Als mensen het niet snapten, deden we het nog een keer langzaam,’ ging Jikke verder. We waren met z’n vijven dus iedereen kon een stapje doen, omdat het vijf stapjes waren.

 

‘Het was leuk om het aan andere kinderen te leren’, vertelde Jikke, ’omdat je het eindresultaat ziet, en je denkt dan: wow dat hebben wij hen geleerd!’

 

Uiteindelijk is het gelukt en kan de hele klas het, kijk maar naar het filmpje.  


04 sep 2018 - IPC - Zo leren wij
Preview foto De eerste unit van dit jaar is: ’Hoe leren wij?’ De unit duurt 4 weken.

 

We gaan in dit thema leren:

- Hoe de hersenen werken

- Hoe we ons geheugen kunnen verbeteren

- Hoe we elkaar kunnen helpen bij het halen van onze doelen

We gaan dit leren door middel van: lezen, onderzoek doen, schrijven en tekenen.

 

Deze week zijn we begonnen met het startpunt, je ging elkaar iets leren. Eerst moest je op een briefje schrijven wat je iemand in 15 minuten kunt leren. Op de achterkant moest je schrijven hoe je dat zou gaan doen. Daarna werd je ingedeeld in groepjes van 2, en ging je aan je tweetal leren wat je had opgeschreven.

 

Er waren heel veel verschillende lesjes bijvoorbeeld: dansen, de radslag, speciaal leren tekenen en piano spelen. ‘Ik vond het een leuke opdracht en het is leuk om dan te zien hoeveel wij elkaar nog kunnen leren,’ zei Holly

 

We hebben heel veel zin in dit thema!

 

Evi van Zeijl