Avondvierdaagse.

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8!

 

Een spannend jaar; groep 8.

 

Het laatste jaar van de basisschool geeft een apart gevoel. Maar toch hoort het hele jaar bij de basisschool en wordt er tot in de laatste week nog gewerkt.

 

Buiten het ‘gewone lesprogramma’ met taal, rekenen, spelling, Engels en IPC zijn er in groep 8 ook een paar specifieke zaken zoals schoolkamp, het adviesproces voor de middelbare school, de centrale eindtoets en de afscheidsavond met de musical. Samen proberen wij er iedere schooldag een feestje van te maken, waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn.

 

Kortom groep 8 is een heerlijke groep om les aan te geven. Wij hebben er zin in om er een onvergetelijk jaar van te maken! Bent u nieuwsgierig geworden naar onze groep? Loop gerust eens binnen. De deur staat altijd voor u open!

 

Juf Amerentia en meester Tom

BERICHTEN

20 jun 2018 - Musical
Preview foto Wij, de kinderen van groep acht zijn de musical aan het voorbereiden. Het is een hele klus! We doen de musical in de school, en we hebben een prachtig decor gemaakt. We zijn er druk mee bezig en dat merkt iedereen op school ook wel.

 

We zijn net op het podium aan het oefenen.

 

Verder kunnen we u niks vertellen, omdat we het een verrassing willen houden.


10 apr 2018 - Wat als het jou overkomt?!
Preview foto
De Tweede Wereldoorlog is meer dan 70 jaar geleden, maar nog steeds vind je overal monumenten om die te herdenken. Waarom staan ze er nu nog steeds? En wat is het verhaal achter deze monumenten?
 
Tijdens IPC gaan we dieper in de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een aantal lessen hebben we besproken wat herdenken is en wat het voor hen betekent. Aan de hand van verhalen en bronnen ontdekken ze meer over gebeurtenissen op de Utrechtse Heuvelrug tijdens de Tweede Wereldoorlog. 
 
Vandaag hebben we een herdenkingsmonument in de buurt bezocht. In de bijgevoegde foto’s kunt u een impressie van dit bezoek vinden.

09 mrt 2018 - IPC - Opgroeien
Preview foto Het is belangrijk dat de kinderen een positief gevoel hebben over hun uiterlijk en dat ze zich niet ongemakkelijk voelen over de verschillen tussen de geslachten, of zich daarvoor schamen. Jongens en meisjes moeten beseffen dat er overeenkomsten maar zeker ook verschillen bestaan tussen hun lichamen, en zich realiseren dat het ook heel normaal is dat er kleine verschillen bestaan tussen kinderen van hetzelfde geslacht.

 

Als we opgroeien, verandert ons lichaam. Hoe moeten we ons lichaam en de veranderingen, zowel aan de binnenkant en de buitenkant, begrijpen als we ons willen voorbereiden op volwassenheid.


07 mrt 2018 - Zwemles 7 maart

Deze zwemles was erg leuk, want onze zwemleraar was ziek(we vonden het fijn omdat we niet met kleren aan moesten zwemmen). Deze keer kregen we les van meester Tom! Of nou ja, les? Wat zo bijzonder was deze les, dat we van de glijbaan mochten & dat meester Tom meedeed! Het was een vrije les je mocht kiezen wat je ging doen, daarvan kan je ook foto’s zien. Met de hele klas is er gezellig tikkertje gedaan.

 

Gemaakt door: Sanne & Rozemarijn


14 feb 2018 - Charlotte is onze voorleeskampioen!
De Regionale voorleeswedstrijd ronde was op 14 februari 2018. Het was in Leersum in de Binder. Er deden 11 scholen mee, dus 11 kinderen.

 

Je werd één voor één naar voren geroepen en toen vertelde de vrouw, die het presenteerde, iets over je. Toen moest je vertellen waar het boek over ging, waarom je het had gekozen en de schrijver enzo. Daarna ging je het stukje voorlezen dat je geoefend had. Tijdens het voorlezen zat je in een grote fauteuil en moest je in een microfoon voorlezen, zodat iedereen het kon horen.

 

Aan het einde, als je klaar was met voorlezen vertelde een van de drie juryleden wat ze ervan vonden. Daarna moest je weer op je plek gaan zitten, er stonden namelijk ook nog elf stoelen in twee rijen op het podium. Daar moest je zitten als iemand anders aan de beurt was.

 

Tussendoor was er ook een pauze, nadat zes kinderen geweest waren.

 

Helemaal aan het einde, toen alle elf kinderen geweest waren, was er nog een pauze van een kwartier waarin de jury ging overleggen. Daarna moesten alle elf kinderen op een rij op het podium staan en kreeg iedereen een oorkonde en een cadeautasje met wat leuke spulletjes erin. Toen moesten we weer gaan zitten en werd eerst de nummer 3, toen de nummer 2 en daarna de nummer 1 verteld. Want er gingen er 3 daar naar de volgende ronde.

 

Daarna kwam er nog 1 keer een heel hard applaus en was de voorleeswedstrijd afgelopen.

 

Ik vond het leuk om te doen!

 

Charlotte van Buren

Groep 8

 


09 feb 2018 - Missie naar Mars!
IPC: Missie naar Mars!

 

Aan het begin van dit thema van IPC moesten we een woordweb maken over wat we al wisten over Mars. We kregen ook een blad met drie vragen erop: Waarom moeten mensen ooit misschien naar Mars verhuizen, hoe kunnen ze daar overleven en hoe zou het zijn om op Mars te leven?

 

Bij een andere opdracht, een tekenopdracht, moesten we het zonnestelsel tekenen. Je kon het ook rekenen noemen want je moest die planeten de goeie grote maken en de afstand moest ook goed zijn, dat was dus best wel lastig.

 

We moesten ook een andere tekenopdracht doen, dit keer wel echt een tekenopdracht want je moest jezelf in een raket naar Mars tekenen. Een paar kinderen hebben er ook een getekend en die hangt op de groene muur.

 

Voor IPC moesten we een onderzoek doen. We moesten zaadjes in potjes doen en onderzoeken hoe ze groeien. Een pot met zaadjes was normaal en de ander moest aangepast zijn. Bijvoorbeeld zonder water, zonder warmte, zonder licht of op een koude plek. We moesten een logboek bijhouden en elke dag beschrijven hoe het plantje er uitzag, de groei en de temperatuur. Aan het begin had een iedereen een onderzoeksvraag bedacht, die we op het einde beantwoorden. Sommige kinderen hadden het potje op een hele vreemde plek gezet, bijvoorbeeld in de vriezer, op het fietsenhok en op de verwarming.

 

De opdracht waar we nu mee bezig zijn is knutselen want je moet een wagentje voor Mars maken met allemaal kosteloze producten. (Zie foto's in het fotoalbum.)

 

Annemijn en Lieke


06 feb 2018 - Eervolle vermelding voor het verhaal van Ole!
Preview foto Afgelopen jaren organiseerde D66, afdeling Utrechtse Heuvelrug de verkiezing “Junior Heuvelrug-schrijver van het jaar” op de basisscholen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit jaar hebben de kinderen van groep 7 en 8 van De Zonheuvel ook meegeschreven.

 

Helaas wonnen we niet de hoofdprijs, maar voor Ole was er wel een speciale vermelding. De jury vond zijn verhaal knap geschreven, vol spanning en humor.

 

Door hier te klikken kunt u het verhaal van Ole lezen.


01 nov 2017 - Zwemmen met kleren aan!
Preview foto Een regenjas, langenmouwen T-shirt, spijkerbroek, schoenen en sokken, met kleren aan zwemmen! We moesten 15 banen in 15 minuten zwemmen, dat is zwaar. Het was een gekke ervaring in je kleren met regenjas aan in het zwembad springen, maar het was ook wel grappig om de foto's later te zien. Je moet ook een keer een examen doen heel zwaar maar toch ook wel leuk dat zwemmen.

 

Liseloor


30 okt 2017 - Rekenles meten - Camping
Preview foto Tijdens een rekenles moesten de kinderen in hun boek aangeven waar je het beste een caravan kunt neerzetten op een camping. Maar wat is er nou leerzamer dan de camping op schaal na te maken op het schoolplein? De kinderen hebben staan meten en hebben uiteindelijk allemaal hun plekje gevonden op camping 'De Zonheuvel'.

 

Wilt u meegenieten met het werk dat de leerlingen gemaakt hebben? Neem dan een kijkje in het fotoboek rechts.