Sporten is leuk!

Bewegingsonderwijs

De gymlessen

Onze gymlessen worden door onze vakleerkracht Elvira van Kessel gegeven. De lessen zijn methodisch opgebouwd van de onderbouw tot en met de bovenbouw. Elk kind krijgt zoveel mogelijk les op zijn eigen niveau, waardoor het zich optimaal kan ontwikkelen.

Er worden ook leuke, sportieve clinics georganiseerd. We halen de praktijk graag naar gymzaal (of naar buiten) door trainers voor de klas uit te nodigen of een nieuwe sport uit te proberen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: korfbal, basketbal, rugby, yoga, capoeira, freerunning en rope skipping. Een keertje trefballen hoort natuurlijk ook bij het programma.

Op deze wijze komen alle kerndoelen van het vak bewegingsonderwijs aan bod. Naast de gymlessen worden er veel activiteiten georganiseerd om de kinderen het plezier van het bewegen te laten ervaren.

Zwemlessen

De groepen 6,7 en 8 krijgen ook een zwemles aangeboden. De zwemslagen worden verbeterd,de kinderen maken kennis met waterpolo en reddend zwemmen.

Sporttoernooien
Ieder schooljaar kunnen de leerlingen zich opgeven voor verschillende schoolsporttoernooien. We doen onder andere mee aan: zwemmen, basketbal, rugby, de Driebergenloop, hockey, voetbal en korfbal. Hierbij staat het plezier in de sport voorop!

Sportdag
Ieder schooljaar tijdens de Koningsspelen houden wij onze sportdag.

Gymkleding
Het dragen van gymkleding is verplicht. Onder gymkleding wordt verstaan een sportbroek of turnpakje, een t-shirt en zaalschoenen. Bij jonge kinderen (t/m groep 3) graag linnen schoentjes met klittenband.

In verband met de veiligheid sporten de kinderen zonder sieraden en dragen lang haar in een staart. Kinderen met armbandjes die niet afkunnen, moeten een zweetbandje dragen.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende middelen zijn om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

klik hier voor meer informatie.