Kinderboekenweek 2021

Van 6 tot 15 oktober is het kinderboekenweek. Voor ons een uitgelezen kans om veel stil te staan bij leuke boeken, veel te lezen en natuurlijk de voorleeswedstrijd te houden.

Het thema van dit jaar, 'worden wat je wil', biedt natuurlijk heel veel mogelijkheden om leuke lessen te geven en gezellige activiteiten bij te organiseren.

Bij de opening van de kinderboekenweek, waren alle juffen en meesters veranderd in allerlei andere beroepen. Zo waren er artsen, een rockster, een serveerster, maar ook een buschauffeur.
We hadden gastlessen van ouders die over hun beroep kwamen vertellen. Zo kwam er bijvoorbeeld in groep 4 en 5 kwam er een brandweer over zijn beroep vertellen. 
Verder is er geknutseld, getekend, verteld en geschreven over allerlei leuke leesboeken.

Alle kinderen hebben ook een lootje gekregen. Wanneer ze deze zouden inleveren, bij boekhandel Jaques Baas, zouden ze kans maken op een leuk leesboek. Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt. We zijn heel benieuwd 

We hebben deze leuke dagen afgesloten met de voorleeswedstrijd. De winnaars uit de klassen (Thije groep 5, Xenna groep 6, Floreline groep 7 en Loes groep 8) deden hun uiterste best om kans te maken op de eerste plek. 
Na lang beraad van de jury, met de reglementen ernaast, gaat uiteindelijk Loes ons vertegenwoordigen in de regio. Wij wensen haar heel veel succes!


 
Cookie instellingen