SKDD (BuitenSchoolseOpvang)

 

Voor de buitenschoolse opvang is er een samenwerking tussen CBS de Zonheuvel en Kinderopvang SKDD. Er zijn verschillende BSO’s waar de kinderen gebruik van kunnen maken.

 

BSO ‘t Zonnetje

Midden in een woonwijk en op ca. 300 m van basisschool De Zonheuvel staat het gezellige en kleinschalige gebouw waarin BSO ’t Zonnetje is gevestigd. Voor kinderen van groep 1 en 2 van basisschool de Zonheuvel en de Dolfijn. Binnen is er een grote groepsruimte en buiten een groot en veilig omheind speelterrein.

Het team van 't Zonnetje biedt met hun ervaring en enthousiasme de kinderen een mooie balans van geborgenheid en uitdaging in een knusse omgeving.

De pedagogisch medewerkers halen de kinderen te voet op bij school. Na binnenkomst bij ’t Zonnetje eten en drinken ze iets en kunnen ze hun verhaal bij elkaar en de leiding kwijt. Naast het vele buitenspel(en) biedt het vaste activiteitenaanbod van minimaal twee activiteiten per dag veel ruimte voor eigen spel. Op warme zomerdagen zijn waterspelen favoriet. De 6+ kinderen wordt een extra uitdaging of een eigen activiteit aangeboden.

BSO de Regenboog

De Regenboog is te vinden in basisschool de Zonheuvel. Leerlingen vanaf groep 3 van deze basisschool kunnen hier gebruik van maken. Het BSO team heeft echt hart voor de kinderen en zorgen met hun initiatieven voor boeiende middagen. De kinderen worden actief betrokken bij de invulling van de middagen. Naast volop buiten spel, wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende ruimtes in de school die multifunctioneel zijn ingericht. In een speelse sfeer wordt spel gecreëerd dat past bij de interesses van deze leeftijdsgroep: een lees-/rusthoek, spel-/computerhoek en een creatieve hoek. De speelzaal van de school wordt gebruikt voor spellen waarbij meer bewegingsruimte nodig is. Deze leeftijd kan al meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid aan; het betrokken team stimuleert en ondersteunt dat.

BSO de Woerd

Op Sportpark de Woerd is Sport BSO de Woerd te vinden voor kinderen van in principe alle basisscholen in Driebergen*. De BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag, met wekelijks ook een speciaal afgestemd sportaanbod voor kinderen vanaf 4 jaar. De BSO is gevestigd in het clubgebouw van o.a. FC Driebergen en heeft een ruim lokaal ter beschikking. 

Op Sport BSO de Woerd werkt een ervaren team wat een sportopleiding heeft gevolgd met een pedagogische achtergrond. Zij weten als geen ander hoe je kinderen motiveert en uitdaagt in bewegen en sporten. Dagelijks bieden zij sportactiviteiten aan en alleen bij heel slecht weer vind je ze binnen. Er is veel sportmateriaal aanwezig dus afwisseling is geen probleem. Even geen zin in een balletje slaan of trappen? Dan verzinnen ze samen met de kinderen gewoon een heel ander spel.

 

*) Mogelijkheid voor plaatsing is naast de beschikbaarheid ook afhankelijk van de vervoersmogelijkheden van school naar de BSO. Als uw kind zelf naar de BSO kan komen kan dit voordelen hebben bij de mogelijkheden voor plaatsing. Ook taxivervoer is daarbij soms mogelijk. Als hier extra kosten aan verbonden zijn verneemt u dit uiterlijk tijdens het opstellen van de plaatsingsovereenkomst. 

Ook tijdens studiedagen of extra sluitingsdagen van de school kunnen wij opvang voor uw kinderen aanbieden. 

 

Gedurende de renovatie van CBS de Zonheuvel vindt de opvang voor BSO de Regenboog plaats in basisschool de Valkenheuvel. De kinderen die worden opgevangen op BSO ’t Zonnetje worden met de bus bij school opgehaald door de vaste pedagogisch medewerkers en naar de BSO gebracht.

 

Wilt u meer informatie over onze verschillende locaties, neem dan een kijkje op onze website: www.skdd.nl . Middels de button ‘inschrijven’ op de website kunt u zich ook direct inschrijven.

 

Heeft u vragen over de producten die wij aanbieden, dan kunt u contact opnemen met ons Service Kantoor op telefoonnummer 0343-516000. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Teammanager Ilse van der Weerd op telefoonnummer 06-49668681.

 
Cookie instellingen