Kinderraad

De school bevordert betrokkenheid van de leerlingen met een kinderraad. Jaarlijks worden er aan het eind van het schooljaar verkiezingen gehouden in de groepen 5 t/m 8. Uit deze verkiezingen worden 2 vertegenwoordigers per groep gekozen. Op deze manier maken de leerlingen spelenderwijs kennis met democratische beginselen.

 

Een eigen stem

De kinderen voelen zich op deze manier verantwoordelijk voor schoolse zaken en krijgen meer inzicht in de organisatie van de school. Hiermee leveren de kinderen een goede bijdrage aan de kwaliteitszorg en hebben zij een eigen stem binnen de schoolorganisatie. Door de kinderen mee te laten denken over praktische schoolse zaken, ondervinden ze wat realistisch en haalbaar is.

 

Actief burgerschap

Met een kinderraad werken we gericht aan actief burgerschap. Het nemen van verantwoordelijkheid voor zaken die het kleine of grote algemene belang dienen, met daarbij het bewustzijn dat je niet uitsluitend voor jezelf spreekt.

 

Meedenken?

Heb je ook een goed idee voor de kinderraad? Wil je een agendapunt indienen? Wil je een onderwerp onder de aandacht brengen?  Kom dan even bij juf Hester langs.

 
Cookie instellingen