Opening voedselbos

Het begon allemaal met het schrijven van een motivatie...een bijzonder leuk project, dat wij bijzonder goed vinden passen bij onze aardgasvrije, energieneutrale school. We zijn ongelofelijk trots dat we dit mooie stuk natuur aan ons speelplein kunnen toevoegen.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich bewust zijn van hun leefstijl, verantwoordelijkheid nemen voor de wereld en natuur om hen heen en leren hoe zij daar zelf een verstandige bijdrage aan kunnen leveren. 

We stimuleren een actief lerende werkhouding en daar gaat dit voedselbos een bijdrage aan leveren. Met de leer- en doekaarten vanuit het IVN leren de kinderen over het onderhoud van het bosje en de verzorging van de bomen, struiken en kruiden die erin staan. Wij zullen de kinderen daarin begeleiden. 

Op dit moment is alles nog jong, klein en een beetje kaal. Wij kunnen niet wachten tot de lente doorbreekt en het voedselbos gaat groeien.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door: de medewerkers van het IVN, de bijdrage van de Fred Foundation en Dolmans Landschaping Group. 

 
Cookie instellingen