Schoolproject burgerschap

Het schoolproject is gestart!

 

In groep 1 en 2 staat het thema “mijn familie” centraal. Aan de hand van een prentenboek werken en leren de kinderen over hun eigen familie en de families om hen heen.

 

In groep 3 en 4 maken we de wereld een stukje groter.
Kinderen in deze leeftijd ervaren dat ze aan het opgroeien zijn: ze kunnen ineens lezen, en leren elke dag ‘grote mensen dingen’. De zelfgerichte focus van de eerste jaren geeft ineens ruimte voor een blik op de ander. Kinderen ervaren dat hun eigen identiteit ook bepaald wordt door de relaties en interacties met anderen. We zijn allemaal verschillende individuen in een grotere gemeenschap. Daar leren we over in deze unit, door ervaringen en inzichten.

 

Een grote stap naar waardevolle mensen die in groep 5 en 6 centraal staan bij ‘zij maakten het verschil’.
Sommige mensen hebben de wereld zo veranderd dat hun invloed op ons dagelijks leven nog steeds wordt gevoeld. Van wetenschappers tot sporters, van politici tot muzikanten, van alle achtergronden, landen, rassen en religies zijn er mensen die met hun ideeën of acties veel hebben betekend voor anderen. We leren over belangrijke mensen die ons leven op een bepaalde manier hebben veranderd.

 

Groep 7 en 8 gaan werken en leren over ‘de wijde wereld’.

In een tijd waarin vervoer en communicatie de wereld verbindt op meer manieren dan ooit tevoren, is wat we kopen en consumeren van grote invloed op het leven van mensen over de hele wereld. Ieder van ons heeft een verantwoordelijkheid in de samenlevingen waarvan wij deel uitmaken - om elkaars cultuur en behoeften te respecteren, om elkaar te steunen en ervoor te zorgen dat we samen kunnen leven: lokaal nationaal en mondiaal

 

Kortom, het belooft een veelzijdig en afwisselend schoolproject te worden, waarin we onszelf en de wereld om ons heen centraal stellen. Er wordt in deze tijd veel afgezegd of kan niet door gaan. Wij vonden het heel belangrijk dat het jaarlijkse schoolproject toch zou starten! We hebben de nodige aanpassingen gedaan, waardoor we als school toch een gezamenlijk project kunnen doen.

 
Cookie instellingen