Welkom in groep 1/2C!

Welkom in groep 1/2C!

 

Wat leuk dat u een digitaal kijkje neemt in groep 1/2C. Mijn naam is Anne-Fleur en ik ben de leerkracht van deze fijne en gezellige groep (maandag t/m donderdag). Samen met groep 1/2A en groep 1/2B vormt mijn groep de kleuterbouw.

 

Bij de kleutergroepen op De Zonheuvel werken we met thema’s vanuit Early Years (onderdeel van IPC). De verschillende vakgebieden komen in samenhang aan bod en krijgen zo echt betekenis voor de kinderen. Nu werken we rond het thema Beestenboel. 

 

Op de gang bouwden we samen met de kleuters in de centrale thema plaats een dierenasiel. De kinderen creëerden in de bouwhoek in de klas hokken op maat voor het asiel. Ook vanuit het atelier verschenen mooi geschilderde dierenverblijven voor het dierenasiel op de gang. In de centrale thema plaats ontmoeten de kleuters van de drie verschillende groepen elkaar. Ze voeren, kammen, knuffelen er dieren. Ze maken de hokken schoon en laten zo nodig beesten uit. Regelmatig gaan kinderen vanuit de huisplaats in de klas op pad naar het dierenasiel om een beestje uit te zoeken. Ook kopen ze er dan meteen passend voer bij of een specifiek speeltje.

 

Naast thematisch onderwijs krijgen de kleuters een beredeneerd aanbod middels onze leerdoelen placemats. Hierop groepeerden we aanbod doelen per periode voor de verschillende vakgebieden. Tijdens de inloop, de werkperiode en de kleine kring komen dagelijks vaardigheden aan bod om deze doelen te oefenen.

 

Ik geniet iedere dag weer van de grote betrokkenheid en het plezier van de kleuters van mijn groep tijdens het spelen en werken. Graag tot ziens op De Zonheuvel!

Cookie instellingen