Welkom in groep 3

In groep 3 leren we met zijn allen hoe we moeten lezen. Dat doen we samen met Zoem de bij, hij leert ons zoemend lezen. In de middag spelen wij in de hoeken. Ook werken wij 's middags aan de thema's van Early years. Dit doen we samen met de kleuters. Na de kerstvakantie doen wij mee met groep 4 met de thema's van IPC. 

Op maandag en op dinsdag staat juf Joanne voor de groep. Woensdag, donderdag en vrijdag is juf Connie in groep 3. 

Aan het begin van het jaar leren we letters en woorden lezen met als start *i k*, die letters leren we dan ook meteen met de schrijfletters. Om de dag komt er een nieuwe letter bij.

Met die letters leren we weer nieuwe woorden lezen en schrijven en we oefenen met het lezen van boekjes uit de methode Veilig Leren Lezen en uit onze prachtige schoolbibliotheek.

Tijdens rekenen beginnen we met de getallenlijn, leren we tellen en sommen maken, hele en halve uren aflezen en we leren ook de cijfers goed schrijven.

Tijdens Early Years/IPC gaan we al spelend en ontdekkend werken aan opdrachten op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek, muziek, tekenen en internationaal.

Natuurlijk gaan we ook op schoolreis en vieren we kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst, de voorleesdagen, het letterfeest, ons schoolproject, Pasen etc. en mogen we meedoen aan verschillende sporttoernooien.

Kortom een druk, maar leuk en interessant jaar waarin we veel gaan leren!

Cookie instellingen